Returnarea produselor

Dreptul consumatorilor de denuntare unilaterala a contractului

Va rugam sa va asigurati ca ati verificat specificatiile produsului inainte de a-l cumpara iar daca aveti nelamuriri solicitati informatii suplimentare agentului de vanzari.

Raporturile comerciale dintre cumparator si masinute.eu sunt reglementate de Ordonanta de Urgenta nr.  34/2014, privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii.

Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului sau in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.

Produsul trebuie să fie returnat în maxim 14 zile de la data la care ne-ați comunicat decizia dumneavoastră. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 14 zile calendaristice.

Conform legii, cheltuielile de restituire sunt suportate de catre cumpărator. În conformitate cu prevederile Ordonanței, rambursarea sumelor achitate pe produs se va efectua în cel mult 30 de zile de la data la care produsul returnat intră în posesia Masinute.eu.

Consumatorul este responsabil:

– pentru întocmirea tuturor documentelor necesare returului

– de ambalarea produsului

– de diminuarea valorii produselor care rezultă din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării produselor

– pentru integritatea produsului/produselor din colet pe toata durata transportului retur, Masinute.eu va raspunde doar după ce va efectua recepția cantitativă și calitativă a coletului.

În cazul î n care a fost livrat un alt produs decât cel solicitat de consumator, toate cheltuielile de transport sunt suportate de Masinute.eu, expedierea se va face în termen de maxim 30 de zile.

Produsul returnat trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat în ambalajul original, cu toate accesoriile și cu documentele care l-au însoțit. Produsul trebuie să fie în condiții optime, inclusiv ambalajul și accesoriile aferente, exact ca în momentul livrării și să nu prezinte semne de folosire, uzură, dezmembrare, udare, lovire, etichete sau sigilii rupte ori deteriorate, șuruburi cu urme de desfacere, componente deteriorate sau lipsă etc.

Coletul returnat poate fi adus personal sau pentru livrarea lui se poate folosi orice firmă de curierat rapid care va livra coletul direct la adresa specificată.

.

Drepturi si obligatii ale consumatorului in cazul in care acesta doreste returnarea unui produs:

– de a returna produsul cumparat, in ambalajul original, nedeteriorat, pe cheltuiala sa in termen de 14 zile de la notificarea renuntarii

– de a returna produsul cumparat in stare de functionare, nedeteriorat, in starea in care a fost livrat, cu toate accesoriile si consumabilele aferente

– produsul va fi preluat si verificat de catre receptioner iar in cazul in care se constata ca acesta este deteriorat, valoarea care ar trebui restituita se va diminua proportional cu defectul constatat

– restituirea contravalorii se face in maximum 30 zile de la returnarea produselor

– nu sunt acceptate colete pentru care este cerut ramburs

– nu sunt acceptate colete care nu au valoare declarata/asigurare si care nu beneficiaza de optiunea “verificare colet”

– nu sunt acceptate colete expediate prin Posta Romana

Sunt exceptate de la returnare produsele consumabile (ex. produse de intretinere) ale caror ambalaje au fost desfacute.

ATENȚIE ! Dreptul de renuntare la cumparare conform celor de mai sus se aplica numai in cazul cumparatorilor persoane fizice.

ATENȚIE ! Fotografiile au caracter informativ, pot contine accesorii care nu sunt incluse in pachetele standard iar produsele pot avea forma usor diferita.

ATENȚIE ! Indiferent de forma juridică a cumpăratorului, produsele care sunt aduse pe bază de comandă nu se pot returna iar în cazul în care clientul renunță la comandă înainte ca produsul să fie livrat va renunța implicit și la avansul achitat.

ATENȚIE ! Acest serviciu este dedicat strict consumatorilor, așa cum sunt definiți în legislația specifică actuală.

Pentru a vă exercita dreptul de retragere trebuie să ne informați cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract, completând “Formularul de retur” iar dacă doriți, operatorii noștri va pot oferi detalii cu privire la adresa de returnare a produselor precum și a modului de ambalare al acestora.

.

FORMULAR DE RETUR

Info stoc
whatsapp